Le Fetuuna'iga o se Laulaua'au Fa'ato'aga Gagau lapotopoto

A o'o mai i meaafale i fafo, o se laulau fa'ato'aga gaugau lapotopoto o se filifiliga sili ma aoga mo so'o se avanoa i fafo. Pe i ai sau poletito laʻititi, se patio mafanafana poʻo se togalaau vateatea, o se laulau faʻatoʻaga gaugau lapotopoto e mafai ona avea ma faʻaopoopoga taua i lou nofoaga nofo i fafo. E le gata o loʻo tuʻuina atu ai se mea aoga mo le 'ai ma faʻafiafiaga, ae e ofoina atu foi le faigofie o le teuina ma le feaveaʻi.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o se laulau faʻatoʻaga gaugau lapotopoto o lona mamanu faʻasao avanoa. O le laulau e faigofie ona gaugau i luga ma teu ese pe a le faʻaaogaina, faʻalelei mo avanoa laiti i fafo e manaʻomia ai le faʻateleina o avanoa. O lenei vaega e faafaigofie ai foi felauaiga, e mafai ai ona e aveina le laulau ma oe i tafaoga, malaga i tolauapiga, po o gaoioiga i fafo.

I le faʻaopoopoga i lo latou faʻatinoga, o laulau faʻatoʻaga gaugau lapotopoto e mafai ona faʻaleleia atili le matagofie o lou avanoa i fafo. Faatasi ai ma lona mamanu masani ma le le tumau, o le laulau lapotopoto e faʻapipiʻi ai le tele o sitaili teuteu i fafo, mai le masani i le taimi nei. Pe e te mana'o i se laupapa, u'amea, po'o se laulau palasitika, e tele filifiliga e fetaui ma lou lava tofo ma le aotelega o lau vaega i fafo.

E le gata i lea, o se laulau fa'ato'aga gaugau lapotopoto o se meafale fa'apitoa e mafai ona fa'aoga mo le tele o fa'amoemoega. E le gata i le 'ai ma faʻafiafiaga, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma nofoaga e fai ai togalaau, o se mea e taʻalo ai taʻaloga, poʻo se nofoaga e faʻaalia ai laau toto ma teuteuga. O lona agava'a e avea ai ma se fa'afaigaluegaina taua e mafai ona fa'afetaui i mana'oga ma gaioiga eseese i le tausaga atoa.

Pe a filifilia se laulau faʻatoʻaga gaugau lapotopoto, e taua le mafaufau i meafaitino ma le tumau. Afai e te faʻamuamua le tumau ma le faʻafefe o le tau, o se laulau e faia i le teak, arasi poʻo le uʻamea faʻapipiʻiina o le a avea ma filifiliga talafeagai. O nei meafaitino e lauiloa mo lo latou gafatia e tetee atu i elemene i fafo ma e manaʻomia sina tausiga. I le isi itu, afai o loʻo e suʻeina se filifiliga mama ma taugofie, o se laulau palasitika poʻo resin e sili atu ona fetaui ma ou manaʻoga.

I mea uma, o le laulau faʻatoʻaga gaugau lapotopoto o se faʻaoga aoga, faʻaogaina ma faʻalelei i soʻo se avanoa i fafo. O lona mamanu fa'asao avanoa, feavea'i, ma fa'aoga fa'apitoa e avea ai ma se mea taua o meaafale i fafo. Pe o e talimalo i se tama'i fa'atasiga, 'ai i fafo, pe na'o le malolo i lau oasis i fafo, o se laulau gaugau lapotopoto o togalaau e maua ai le pito sili ona lelei mo au fa'afiafiaga i fafo. Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o meafaitino ma mamanu, e mafai ona avea ma se vaega umi ma faʻatauaina o lou nofoaga nofo i fafo.8


Taimi meli: Sep-03-2024